Srdíčkové vysílačky.

Příběh, který se mi stal, se točí kolem mé dcery Emy a jejího prvního setkání s velkým světem, známým také jako školka. To, co pro některé děti může být vzrušující dobrodružství, pro Emu byla spíše epizoda z hororu. Každé ráno, když jsem ji tam nechávala, se rozplakala, jakoby ji tam čekalo něco hroznějšího než porce brokolice k večeři. A já? Já jsem byla ten typ matky, který odcházel se slzami v očích a pocitem viny velikosti Ameriky.
 
Přichází Den matek, a co mi můj drahý manžel daruje? Ne, nebyl to další hrnek s nápisem "nejlepší máma" (i když mám jich doma už sbírku). Byl to set dvou náramků – červené šňůrky s drobným srdíčkem. Jeden pro mě a jeden pro Emu. A tuhle chvilku si pamatuji jako když dostanete ten blesk geniality: "Aha!"
 
Vysvětluji Emě, že tyto náramky jsou jako kouzelné srdíčkové vysílačky. Když nejsme spolu a ona je smutná, může to srdíčko pohladit nebo se k němu přitulit, a já to ucítím. A víte co? Fungovalo to! Ema se najednou těšila do školky, aby mohla své kouzelné srdíčko „testovat".
 
A to nejlepší? I paní učitelky byly z toho nápadu nadšené. Říkaly, že to je jako mít superhrdinu v kapse. A tak, milé maminky, pokud se vaše děti bojí prvních kroků ve školce nebo jen potřebují malou připomínku, že jste s nimi duchem, možná je čas zavolat superhrdiny v podobě červených náramků s kouzelným srdíčkem.
 
Když nad tím tak přemýšlím, ono to vlastně neplatí jen pro děti ve školce. Život našim dětem připraví spoustu výzev a překážek, a tak i zdánlivá maličkost, jako je tento náramek, může mít pro spojení s nimi obrovský význam.
 
Hrdinství může být v malých gestech - a v našem případě i v malém srdíčku, které symbolizuje lásku a podporu nejen v dobách rozloučení, ale i při všech dalších výzvách, které život přinese. Looa je prostě láska. Naše.
 
šperky LOOA srdíčka příběhšperky looa srdíčka
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz