LOOA x LOONO. Ruce na prsa! Prsa na ruce!

 LOOA a LOONO. Dva projekty, které mají společného víc než jen písmena v názvu. Ale pojďme na začátek. Začátek, který mohl být dost dobře velikým koncem.

 

Všechno začalo u Kateřiny, studentky medicíny, která ve 22 letech řešila něco, co žádná z nás řešit nechce – rakovinu vaječníků. Její nemoc se naštěstí podařilo včas podchytit a Kateřina se vyléčila. Jak se ukázalo, její příběh měl veliký význam. Kateřininy kamarádky si totiž uvědomily, že rakovina si nevybírá a může se týkat i mladých lidí. A tak začaly chodit na preventivní prohlídky. Kateřinu se rozhodla toho využít a založila LOONO - organizaci na podporu prevence onkologického onemocnění prsou a varlat.

 

Jejich první kampaň, kterou provází hashtag #prsakoule, jste možná zaznamenali. Má název „Sahám si na ně každý měsíc" a dočkala se velikého ohlasu. Důkazem toho, že preventivní samovyšetření není jen otravná zbytečnost, je i fakt, že právě díky praktickému workshopu u sebe několik desítek lidí včas odhalilo nádor. Přesto máme v prevenci ještě co dohánět. Věděli jste třeba, že na preventivní gynekologické vyšetření chodí jen každá druhá žena?

 

A díky čemu má LOONO takový úspěch? Kateřině se podařilo pojmout celý projekt tak, aby na lidi nepůsobil nudným a odstrašujícím dojmem, ale byl pro mladé lidi atraktivní a zábavný. Vznikla tak například Kamasutra partnerského vyšetřování. Sada karet znázorňující postupy, jak pojmout samovyšetření ještě příjemněji – v páru. ;)

 

Prsakoule (1)

 

 

Jenže všechno něco stojí a i projekt LOONO je potřeba z něčeho financovat. A tak vznikl eshop, na kterém můžete pořídit originální dárky a současně celý projekt podpořit. Máme radost, že i LOOA může být jeho součástí. Holky z LOONA nás oslovily s prosbou o výrobu originálního náramku. Náramek na téma #prsakoule? Trochu oříšek, ale nic, s čím bych si neporadila. ;) Bylo to o prsa, ale vymyslela jsem náramek, který má koule. ;)


A vy si ho právě můžete zakoupit v eshopu LOONO.

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz